Szukaj

Trzcina cukrowa - cukrowiec lekarski (Saccharum officinarum) jadalna część wierzchołkowa

Wierzchołkowa, miękka, jadalna część trzciny cukrowej - cukrowca (saccharum officinarum). To jest miękki wierzchołek trzciny (starsze pędy są twarde i niejadalne na surowo!) Dzięki trzcinie cukrowej, jak wskazuje sama nazwa, uzyskuje się cukier. Z pędów pozyskuje się pożywny sok, który można spożywać bezpośrednio. Rośliny nie tolerują mrozu. Wysyłka tylko przy dodatnich temperaturach.

Więcej szczegółów


80,00 zl z podatkiem za 1 sztukę

Dodaj do listy życzeń

30 inne produkty z tej samej kategorii:

Zdjęcie pokazuje 3 starsze pędy. Kupując 1 szt otrzymasz część wierzchołkową (miękką, aż do części twardrszej). Długość części wierzchołkowej  ok 30-60 cm. Pędy nadają się do zjedzenia lub można z nich wycisnąć sok do wypicia. Jest to produkt ekologiczny uzyskany bez pestycydów.



Koszyk

Brak produktów

Dostawa 0,00 zl
Suma 0,00 zl

Realizuj zamówienie

Szukaj